La nova societat de la informació.

El món ha canviat molt en 50 anys. Si ens centrem en el tema informàtic encara més. S’ha passat d’ordinadors per a la indústria de la guerra a que siguin per a tota la societat. Tot i això, pregunteu-li a algú del Senegal si te o ha vist mai un ordinador. Personalment ho dubto, tot i que ja s’està intentant que els hi arribi l’era digital.

Com diu en J.A.Marina, els del primer mon, vivim en la societat de la informació. Rebem informació de totes bandes i sembla ser, que no sabem destriar-la. És molt fàcil, arribar a una plana web, típus wikipèdia, i que abans d’acabar de llegir tot l’artícle i comprendre’l, enllacis en algun link, que et durà a visitar una altra plana i finalment, naufragar en una successiva. O el que també ens diu Marina, que els estudiants d’avui en dia amb un simple Ctrl+C, Ctrl+V, engrosseixin treballs sense haver comprés rés del que entreguen per a ésser avaluat.

La problemàtica està servida. Però la xarxa, ens permet que tot el coneixement humà estigui a l’accés de qui el sàpiga trobar. I suposo que els docents del present, hauran d’ensenyar a destriar tota la informació del web, sabent quina és la que ens serveix i quina no. També hauran de mostrar quins softwares ens serviran realment o quins ens avocaran a una complerta desconnexió del món real, potser recordant als nanos que hi ha un món on les persones es poden comunicar, tocar, embrutar, divertir, que està lluny de l’esterilitat del teclat i la pantalla.

Soposo, que els docents, hauran de fer entendre que amb la justa mesura de les coses hi ha prou.

Montse.
sobre la ponència: Marcos educativos en la sociedad de la información de J.A.Marina. Publicat al 2000-01 Sociedad de la información, per la Fundació Vodafone.

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari